Ingrediente:
1 ceapa mare
1 morcov
1 radacina patrunjel/pastarnac
2 cartofi potriviti
1 brocoli
1 lingura faina
2 linguri smantana
sare, piper, patrunjel, ulei de masline dupa gust.
Preparare:
Se fierb radacinoasele impreuna cu ceapa, intregi sau taiate in bucati mari, cam 15 minute. Se adauga cartofii bucati mari si se mai fierb 15-20 min. Se adauga buchetelele de brocoli si se fierb 5 minute.
Se ia de pe foc, se scot legumele si se lasa putin la racit. Cand nu mai sunt fierbinti se pun in blender, cu putina zeama si se paseaza. Apoi, se pun din nou pe foc si se adauga faina, in ploaie. Se mai poate adauga si din zeama in care au fiert legumele, daca este prea groasa. Dupa ce a mai dat un clocot, se adauga mirodeniile sarea, verdeata, putin ulei de masline si se opreste. Se serveste cu smantana dupa gust.Pofta buna!
verde, culkoarea mea preferata !
ReplyDeleteo da :)
ReplyDelete