iasi, romania, homemade, soaps, cosmetics


Tuesday, February 10, 2015

LAVORATOR # 3: Prepararea Cremelor Cosmetice



V-ați întrebat vreodată cum se prepară o cremă sau o loțiune cosmetică? Știm deja de la orele de fizică faptul că apa și uleiul nu sunt miscibile, adică oricât le-ai amesteca, vor tinde mereu și mereu să se separe una de cealaltă: apa fiind mai grea va rămâne în partea de jos, iar uleiul având o densitate mai mică se va ridica la suprafață. Și totuși, cremele cosmetice conțin și apă și ulei și arată... ei bine, arată ca o maioneză. 
În acest atelier vom învăța cum se întâmplă acest lucru, ce înseamnă procesul de emulsifiere la cald și cum ne gândim rețetele astfel încât să obținem emulsii reușite și stabile în timp, în care să putem adăuga atât active solubile în apă, cât și active solubile în ulei. 
Datorită specificului locației, dar și nevoii de a păstra o anumită calitate a experienței din LAVORATOR, locurile sunt limitate la maxim 25 de participanți, și din acest motiv vă invităm să accesați link-ul următor pentru a vă înscrie la eveniment:
http://bit.ly/1M8qrM4
https://www.facebook.com/events/904219992956020/
Grație Cercului de Donatori Iași care a ajutat la finanțarea acestui proiect, dar și gazdelor primitoare, taxa de participare e doar 15 lei/persoană și include un ceai și o brioșă marca CUIB.
Datele furnizate vor fi folosite exclusiv pentru a confirma înscrierea și pentru a vă trimite suportul de curs și alte resurse utile.
Vă așteptăm cu drag!

No comments:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *