iasi, romania, homemade, soaps, cosmetics


Sunday, August 26, 2012

Rose geranium soap


I had a bunch of dried rose petals and had no ideea what to do with them, so I thought a rose themed soap would be nice. The soap contains: saponified oils of olive, coconut, palm, shea butter. At trace I added castor oil, madder root for the rose color and tiny bit of titanium dioxide to create the white threads on the top. For the smell I hesitated between geranium essential oil and rose fragrance oil.

I finally decided for the first, and softened it with bergamot, a dash of mint, sage, frankincense and tiare extract. This scent is meant to bring you peace of mind and equilibrium. The top is also decorated with rose petals, dried and chopped.

[Aveam o gramada de petale de trandafir uscate pe care doream foarte tare sa le folosesc intr-un sapun. Asa ca am facut un sapun in jurul ideii de trandafir - miros, culoare si proprietati. Contine: Uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, unt de shea. La final am adaugat ulei de ricin, radacina de roiba pentru culoare si foarte putin dioxid de titaniu cu care am creat acele firisoare albe. Dioxidul de titaniu sub forma de pasta nu contine nanoparticule care sa poata fi absorbite in piele si nici nu prezinta riscul de a fi aspirat in plamani. Este perfect sigur pentru sanatate si in aceasta forma poate fi folosit in formularea cremelor cu protectie solara. In ceea ce priveste mirosul, am ezitat o gramada intre geraniu si ulei aromatic de trandafir. 

Cum se stie, geraniul are un miros foarte floral, dulce si puternic - ori il iubesti ori il urasti, nu exista cale de mijloc. Iar ulei esential de trandafir - chiar de l-as fi gasit, ar fi fost curata risipa sa-l adaug in sapun. Pana la urma, dorinta de a avea un produs finit 100% natural a invins, si m-am decis sa folosesc geraniul, dar sa-l mai domolesc nitel cu alte uleiuri esentiale. 

Asa ca i-am mai pus bergamota, menta, salvie, tamaie, si foarte putin extract natural de tiare - parfumul divin al insulelor polineziei franceze. Acest amestec de uleiuri ar trebui sa redea linistea si echilibrul mental. Si ca sa ma intorc de unde am plecat, partea superioara e decorata cu petalele de trandafir capatate ba de la Corina, ba de la Doamna Silviana :)]

1 comment:

  1. nu stiu de ce sint asa de apetisante sapunurile tale, ca-mi tot vine sa le maninc!!! tocmai mi-am amintit de-o vorba de cind eram copil, cind unul zicea prostii, era intrebat "ce ai, ai mincat sapun?"

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *