iasi, romania, homemade, soaps, cosmetics


Thursday, May 31, 2012

Crema autobronzanta / Self tanning lotion

Dupa reteta de la elemental :) inca nu am avut curajul sa o incerc ...

Update 05 iunie: am incercat-o! m-am dat pe tot corpul, incet, pe bucatele, ca sa nu uit pe unde am trecut cu crema si pe unde nu. La recomandarea unei colege am sters genunchii si coatele cu un servetel dupa ce m-am dat cu crema - ca sa nu risc sa le innegresc prea tare. Palmele se coloreaza mai puternic, si am inteles ca neajunsul poate fi evitat partial prin spalare energica cu apa si sapun imediat dupa folosirea cremei.

Nu intelegeti gresit, nu m-am facut creola peste noapte... crema activeaza doar melanina proprie pielii, asa ca nu "bronzeaza" mai mult decat ar face-o soarele in mod obisnuit.

Update 21 iunie: coloratura a tinut cam o saptamana, dupa care a inceput sa se duca, destul de neuniform, din care motiv a trebuit sa consum destul de multa apa si sapun la primul dus (daca aveti un exfoliant e si mai bine) macar sa se duca de tot...

Iar ingredientul activ din aceasta crema, numit DHA, nu stimuleaza de fapt productia de melanina. Actioneaza in stratul cornos al pielii - cel de celule moarte - la nivelul compusilor proteici din acestea, care capata acea culoare maronie. De aceea, pe masura ce celulele moarte parasesc pielea, "bronzul" se duce. Personal, cred ca e o crema de ocazie. Daca aveti o nunta, un botez ceva - pe timp de vara - dar aveti inca pielea alba ca neaua de peste iarna, e solutia de urgenta ideala.

Ce mi-a placut, e ca aspectul bronzului e foarte natural, nici nu se simte diferenta. Totusi, un bronz natural, discret - nu violetul pe care l-am vazut la unele femei, obtinut intre orele recomandate si cu protectia de rigoare, nu e nici el de lepadat. :)

2 comments:

  1. Bravo Julicule, las ca o incerc eu si pentru tine :P

    ReplyDelete
  2. dar chiar erai bronzata cind ne-am vazut :)
    eu inca n-am apucat sa probez cadoul, dar le atac curind, le-am mai lasat la aer sa se usuce.

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *