iasi, romania, homemade, soaps, cosmetics


Sunday, June 10, 2012

Lavender & honey soap


This weekend's soap was sort of an adventure. It was the first time I added beeswax in the mixture of oils and it hardened really fast, I barely had time to pour it in the silicone shapes. In the end I had to use a spatula to level it. Though a bit rough around the edges, it contains only goodies this time: olive oil, palm oil, coconut oil, cocoa butter, beeswax, castor oil as superfat, honey, and lavender esential oil for fragrance. the back of the soap is decorated with lavender buds.

[Sapunul acestui sfarsit de saptamana a fost un fel de aventura. A fost prima data cand am adaugat la uleiuri si ceara de albine, ceea ce a facut compozitia sa se intareasca foarte repede. Abia am avut timp sa o torn in dragutele forme de silicon, ca sa nu mai spun ca m-am manjit toata si am avut o groaza de curatat prin bucatarie dupa. Dar zic eu ca a meritat. 

Sapunul asta se anunta sa fie o splendoare, cel putin in ceea ce priveste calitatile intrinseci - pentru ca i-am pus numai bunatati: ulei de masline, palmier, cocos, unt de cacao, ceara de albine direct de la stupina lu' tata, miere - idem, ulei de ricin ca surplus de grasime si ulei esential de lavanda pentru parfumare. Sa nu uitam apa distilata si soda - dar deja prezenta lor in orice sapun se subintelege. Partea inferioara a sapunelelor e decorata mai mult sau mai putin cu flori de lavanda uscate. 

Ca si invatatura pentru data viitoare, cantitatea de ceara o sa fie mult mai mica, pentru a fi mai usor de turnat.]


1 comment:

  1. Trebuie sa fie tare bun pentru maini/fata, il am dar nu pentru mine ci pentru sister-ul meu ;)

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *