iasi, romania, homemade, soaps, cosmetics


Wednesday, January 2, 2013

Shaving soap / Săpun de ras




























Is it possible to make a soap that is both astringent and hydrating? Here's my attempt. As the last soap of 2012 I chose to make a shaving soap. It's a 60% olive oil Castille soap, that also contains coconut oil, hemp oil, castor oil and cocoa butter, milk and yoghurt, honey and green montmorillonite clay. Perfumed with bay laurel and lavender essential oils.

[Mă tot întrebam dacă este posibil să obții un săpun care să fie în același timp astringent, emolient și blând cu tenul. Și iată ce a ieșit. Ultimul meu săpun din 2012 este un săpun de ras, un Castille cu 60% ulei de măsline, ce mai conține uleiuri saponificate de cocos, ricin, cânepă, unt de cacao, lapte, iaurt, miere, și argilă verde montmorillonite. Este parfumat cu uleiuri esențiale de dafin și lavandă, o combinație foarte plăcută și răcoritoare. Deși l-am intitulat săpun de ras, este foarte potrivit ca săpun de față în general.]

5 comments:

  1. Beautiful, Iulia! I love the stamp. I like to make shaving soap, too, for my husband.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Jenny, and success with your recipe! I can't wait for you to share your results:)

      Delete
  2. Wow, ce combinatie interesanta : lavanda si dafin, cred ca este superba!Trebuie sa fie un sapun f bun pt fata tinand cont de ingredientele folosite!
    Un we placut, Iulia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natalia, mulțumesc, așa e, e foarte plăcută combinația, e un miros subtil și fin, dar de lungă durată în săpun, una din favoritele mele. Weekend plăcut și ție, cât mai avem din el:)

      Delete

Contact Form

Name

Email *

Message *