iasi, romania, homemade, soaps, cosmetics


Sunday, June 10, 2012

Coffee & mint soap

My first production: coffee & mint soap. And a label attempt.

[Iata si primul sapun pe care l-am produs: doar din ulei de masline, apa, si soda. La faza de gel am adaugat putin ulei de ricin pentru spumare, si cafea - un pic cam multa - pentru un efect exfoliant. Desi se spune ca sapunul facut exclusiv din ulei de masline - cunoscut si sub numele de "Sapun de Castilia" - este unul din cele mai bune din lume, intrecut poate doar de sapunul de Alep, dezavantajul lui este ca are nevoie de o perioada foarte lunga de uscare... chiar pana la 1 an. Acum e destul de tare, dar oricum mai moale decat alte sapunuri pe care le-am facut mult mai recent. Asadar, in caz ca doriti sa faceti sapun de casa, nu va recomand sa folositi numai ulei de masline, si in general, nu folositi un singur tip de ulei. Diferite tipuri de unturi si uleiuri vor aduce calitati diferite sapunului, fiecare contribuind cu ceva la calitatea produsului final: duritate, spumare, hidratare, etc. Avantajul sapunului din ulei de masline este puterea mare de hidratare si de hranire a pielii. Dezavantajul: este mai putin dur si se consuma repede.

P.S. L-am incercat si pe asta, ca sa stiu ce promovez. Pentru ca i-am pus o groaza de cafea (tot dupa o reteta de pe net - uneori cred ca lumea pune retete cam la misto, cel putin la produsele de beauty, ca sa te faca sa consumi materie prima degeaba) e destul de bun la capitolul exfoliere, sau mai degraba raschetare :)), iar uleiul de masline nu produce spuma, ci doar un fel de mazga - noroc ca i-am pus si ulei de ricin, asa ca sapunul meu face si spuma.]

3 comments:

  1. cred ca o sa devin consumator de produse din astea home made. mi se pare o alternativa excelenta la sapunurile care contin chimicale. nu stiu cum, dar o sa-tim fac reclama. cred ca preiau pe blog, cu permisiunea ta, poza si link. am probleme cu google friend connect, nu stiu de ce.

    ReplyDelete
  2. biensur :), sunt onorata sa apar la tine pe blog. sa inteleg ca le-ai incercat si ti-au placut. nu ca ma laud singura, dar mie mi se pare ca abia acum am descoperit ce e ala sapun. cu tot parfumul si aspectul celor din comert, calitatea nu se compara.
    p.s. am observat si eu de ceva timp ca au disparut toate link-urile de la tine de pe blog... tre sa fie un bug..

    ReplyDelete
  3. exact, parfumurile alea dau, uneori, alergii. cit despre bug, asta e. s-o regla cindva. sau nu :)

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *