iasi, romania, homemade, soaps, cosmetics


Sunday, April 14, 2013

My new obsession / Noua mea obsesie


I was telling you about the salt soap a few weeks ago. I couldn't wait any longer so I tried it out... and I'm in love, I'm not kidding you.

I've never washed with something smoother, creamier, and more cleansing in my entire life. I was expecting it to be a bit rough because of the salt - but this soap doesn't scratch at all. It makes beautiful leather but not very bubbly, and yet, it cleans better than many bubble champs in my collection. I highly reccomend it :).

[Vă spuneam despre săpunul cu sare în urmă cu vreo două săptămâni. Nu am mai putut aștepta și l-am încercat. A fost dragoste la prima ... săpuneală :) Nu vă mint că nu am de ce. Nu m-am spălat în viața mea cu un săpun mai blând, mai delicat cu pielea și totodată foarte eficient. 

Datorită sării m-aș fi așteptat să fie puțin dur, să zgârie, dar după cum spuneam, se simte foarte mătăsos pe piele, nici vorbă de zgâriat. Face o spumă densă și cremoasă, nu face bule mari pentru că sarea le ”omoară”, dar curăță mai eficient decât multe alte săpunuri care sunt de felul lor foarte spumoase. Așadar, săpunul cu sare va fi de-acum încolo la loc de cinste în colecția mea și vi-l recomand cu căldură.]

14 comments:

  1. Ce bine ca ne-ai spus despre el ca e foarte bun. Am citit si pe alte bloguri ca sapunaresele sunt multumite de calitatile acestui sapun. Si eu am in plan sa fac unul, trebuie neaparat sa ma mobilizez. Pupici !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru vizita Geta, iti garantez ca o sa-ti placa!

      Delete
  2. Salt soaps are lovely. I wash my face with it and my skin feels smooth.

    ReplyDelete
  3. I really understand this since salt soaps are also my addiction :)

    ReplyDelete
  4. Este si sapunul meu preferat cel cu sare! L ai incercat ca si sampon, Iulia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Natalia, multumesc de vizita, inca nu l-am incercat ca sampon, parul meu nu reactioneaza foarte bine la samponul solid... scalpul da, dar parul - dupa cateva luni de spalat cu sampon solid, pot sa spun ca era destul de despicat la varfuri. acum l-am scurtat... dar gandurile mele se duc spre o reteta de sampon lichid in viitor;)

      Delete
  5. I love the photograph of your salt soap, Iulia! I am enjoying the batch of salt soap that I made, too. The lather is so creamy, and I like using it as a facial soap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much Jenny! I love your ginger salt bars too:) Maybe I'll try ginger the next time;)

      Delete
  6. If you all are so delighted,I must hurry up with making some for myself!

    ReplyDelete

Contact Form

Name

Email *

Message *